top-text">Permanente Make-up Alkmaar, Noord-holland

Permanente make-up

Algemene informatie over permanente make-up

Permanente_make_up_wenkbrauwenPermanente make-up is dé manier om je wenkbrauwen, eyeliner of lipliner altijd perfect voor elkaar te hebben. Je hoeft het nooit meer bij te werken met een potlood. Het blijft mooi onder alle omstandigheden. In het zwembad, de sauna, als u huilt en als u lacht, uw make-up zal altijd perfect blijven zitten. Hieronder staat algemene informatie met betrekking tot permanente make-up.

Hoe wordt permanent make-up aangebracht?
Met een flinterdunne, steriele naald wordt een speciaal veilig pigment onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij een tatoeage, wat levenslang zichtbaar blijft, zal permanente make-up langzaam lichter worden. De make-up blijft ongeveer twee tot vijf jaar zitten.

Waar moet u rekening moet houden bij een behandeling.
Er zijn een paar aspecten waarmee u rekening dient te houden als u permanente make-up wilt laten aanbrengen bij uw specialiste.

 • Kleurintensiteit
  Om tot een goed resultaat te komen, wordt de kleur aanmerkelijk donkerder ingezet. Houd rekening met het feit dat bijvoorbeeld wenkbrauwen zichtbaar donkerder zijn gedurende de eerste dagen. De kleur vervaagt in deze dagen tot het gewenste resultaat. Laat permanente make-up niet vlak voor een belangrijk feest of andere gelegenheid aanbrengen. Doe dit liever een geruime tijd vooraf of erna.
 • Hygiëne
  Om hygiënische redenen mag u gedurende acht dagen na de behandeling niet in een sauna, zee of zwembad. Contact tussen de behandelde plek en water wordt in deze periode afgeraden. Houd dus rekening met vakantieplannen bij het aanbrengen van permanente make-up.
 • UV-licht
  Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor UV-licht. U mag gedurende acht dagen na de behandeling niet zonnen en geen gebruik maken van de zonnebank. Ook hier raden wij aan rekening te houden met vakantieplannen.
 • Reactie van de huid
  Direct na het aanbrengen van de permanente make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echt weer binnen enkele uren. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht, kunnen er teven kleine korstjes ontstaan die nauwlijks zichtbaar zijn. U mag de korstjes niet zelf verwijderen, want dan kan er een litteken ontstaan! Uiteindelijk laten de korstjes zelf los. In verband met het herstel van de huid raden wij af om in de eerste dagen na het aanbrengen van de permanente make-up uw gezicht op te maken.